Houten amuletten en sieraden

De houten amuletten en sieraden van Graveerstudio El Arte uit IJsselstein worden in ons eigen atelier op ambachtelijke wijze gegraveerd.

Amulet: “voorwerp waaraan men heilige macht toeschrijft. Het als amulet gebruikte object wordt geacht een magische verbinding te leggen tussen de drager en de symbolische kracht van de afbeelding”

De graveurs van Graveerstudio El Arte in IJsselstein houden van symboliek en van het maken van mooie dingen.

Er zijn talloze symbolen met uiteenlopende betekenissen uit allerlei culturen. El Arte heeft een aantal symbolen in hout gesneden en er sieraden van gemaakt. Natuurlijk is het mogelijk uw ‘eigen’ symbool te laten maken, dat vinden wij juist heel leuk om te doen! Om het nog persoonlijker te maken, kunt u aan de achterzijde een boodschap laten graveren. Misschien wilt u uw amulet niet als hanger, maar als broche, armband of oorbel gebruiken. Of u wilt een andere materiaal, bijvoorbeeld roestvrijstaal, aluminium, steen, goud, zilver etc. Misschien wilt u er (andere) edelmetalen of edelstenen aan toevoegen, die ook elk weer diverse beschermende en/of genezende krachten hebben.

Onze handgemaakte amuletten en sieraden bestaan meestal uit een basis van hout, wat wordt bewerkt en voorzien van miniatuurreliëfs door middel van graveren, snijden, schuren en polijsten. Soms wordt het hout gecombineerd met edelstenen, edelmetaal, zilver, parelmoer e.d. Het door ons bestede handwerk, de ambachtelijke manier van werken en de steeds variërende materiaalkeuze maken elke creatie uniek, er is geen één exemplaar precies hetzelfde als een ander.

We maken houten amuletten en sieraden naar eigen ontwerp, die niet altijd op deze site worden getoond, maar wel in onze sfeervolle showroom in IJsselstein, waar u van harte welkom bent. Uiteraard kunt u ook uw eigen ontwerp door ons laten maken, waarbij u zelf bepaalt welke houtsoort en eventueel andere materialen worden gebruikt. Ook kunt u uw sieraad of amulet extra bijzonder maken door er een persoonlijke tekst in te laten graveren, bijvoorbeeld uw naam, een boodschap of een mooie quote.

Neem contact op voor meer informatie over alle mogelijkheden. Voor meer toepassingen van onze creaties kunt u ook eens kijken op de pagina Herdenkingsmonumentjes.

Klik op een foto voor een vergroting.

Om direct terug te gaan naar de home-pagina om daar een andere productgroep te kiezen klikt u hier.