Reliëfgravures

Reliëfgravures maken is één van de meer kunstzinnige uitingen van de graveurs van Graveerstudio El Arte. Wij maken reliëfs en gravures in allerlei materialen, zoals in diverse soorten hout, belgisch hardsteen, speksteen etc.
Omdat de materialen die wij gebruiken voor het maken van reliëfs niet gegoten kunnen worden, is elke creatie uniek.

Met gebruik van allerlei technieken, zoals bijvoorbeeld graveren, snijden, hakken, schuren en polijsten komen wij tot fraaie resultaten. Een groot deel van de bewerking is dus handwerk, hoewel de voorbewerking vaak met behulp van een machine gaat.

De kunstwerken kunnen op vele manieren toegepast worden; het kan een op zichzelf staande  decoratie aan de muur zijn, een houtreliëf in kast, bed of deur, een plaquette of naamplaat, maar ook voor bijvoorbeeld sieraden maken wij prachtige miniatuurreliëfs.
We maken dus zowel kleine en grote objecten, voor particulier en bedrijf.

Er zijn bijna geen grenzen: zelfs een nandoe-ei kan worden voorzien van een reliëf.
Heeft u zelf een idee voor het laten maken van een mooi reliëf? Neem dan contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. Voor meer voorbeelden van onze creaties in hout, kunt u ook eens kijken op onze pagina Herdenkingsmonumentjes of op de pagina houten amuletten en sieraden. Hieronder ziet u alvast een aantal foto’s van reliëfs die wij al gemaakt hebben.

Klik op een foto voor een vergroting.

Om direct terug te gaan naar de home-pagina om daar een andere productgroep te kiezen klikt u hier.